Wintersportdekking op uw reisverzekering afsluiten?

Wintersportdekking

 

**Laatste update: 2016-11-21**

Heeft u onlangs uw wintersport geboekt? Dan kan de voorbereiding beginnen. Uw materiaal, handschoenen, wintersportkleding etcetera. Maar denkt u ook aan uw verzekering? Heeft u ook wintersportdekking op uw reisverzekering?

Wintersportdekking standaard verzekerd?

Het is niet standaard dat een reisverzekering wintersportdekking biedt. Wintersport is vaak een aanvullende dekking die u apart afsluit voordat u op wintersport gaat. Wintersport brengt namelijk extra risico’s met zich mee en verzekeraars willen dit niet standaard verzekeren. Controleer daarom in uw polisvoorwaarden of u dekking heeft en wat daaronder valt (bijvoorbeeld medische kosten).

Niet alles gedekt op een reisverzekering

Een aantal zaken is niet gedekt onder een wintersportdekking op een reisverzekering. Zo is schade aan skistokken en/of -bindingen niet gedekt onder een wintersportverzekering. Daarnaast bent u niet verzekerd voor schade die is ontstaan tijdens ijshockey, skispringen of speedskiën.

Wintersportdekking en uw zorgverzekering 2017

Naast uw reisverzekering is het verstandig om te kijken naar de dekking die uw zorgverzekering biedt. Een zorgverzekering gaat namelijk voor de reisverzekering bij persoonlijk letsel. Dit betekent dat wanneer u medische kosten heeft, er eerst wordt gekeken naar de dekking op uw zorgverzekering. Is uw zorgverzekering afdoende dan zal uw reisverzekering niet worden aangesproken. Het kan dus zijn dat u dubbel verzekerd bent en dus dubbel betaalt. Dat is zonde. Een aanvullende dekking op uw zorgverzekering voor geneeskundige kosten in het buitenland kan gunstig voor u zijn als u elk jaar op wintersport gaat.

Even alles op een rijtje:

  • – Met een basisverzekering zorg heeft u dekking voor spoedeisende medische hulp in het buitenland. U bent verzekerd tot het maximaal wettelijk tarief voor medische hulp dat in Nederland geldt.
  • – Als de zorgkosten hoger zijn dan het wettelijk vastgesteld Nederlands tarief, dan is dit alleen gedekt met een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering geeft extra dekking voor medische kosten in het buitenland.
  • – Heeft u geen aanvullende zorgverzekering of een beperkte basisdekking? Dan is het verstandig om een reisverzekering te nemen die dekking geeft voor medische kosten in het buitenland.
  • – Voor dekking van schade en verlies aan uw baggage en skimaterialen heeft u in ieder geval een reisverzekering nodig. Controleer de voorwaarden voor wat er wel/niet verzekerd is specifiek voor wintersport.

Voorkom dus dubbele kosten en controleer eerst uw zorgverzekering voordat u een aanvullende reisverzekering afsluit.

Benieuwd naar de veranderingen in het basispakket van de zorgverzekering 2017? Lees hier meer. 

Wilt u meer weten over de regels op de piste? Lees dan ook Veilig op wintersport

Wilt u een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten of wilt u aanvullende informatie over uw zorgverzekering? Neem contact met ons op (via bel mij of e-mail mij hieronder).