Het voorjaar is begonnen – voor de meeste motorrijders begint het dan direct te kriebelen. De motor van stal en de weg op. Genieten geblazen. Vaak lees je helaas na het eerste mooie weekend in Nederland over het aantal keren dat het eerste ritje niet goed afliep. Gebruik daarom deze checklist om goed voorbereid op weg te gaan in het voorjaar.

Een voorjaarscheck als uw motor van stal komt

Het stof van uw motor afblazen en een kleine poetsbeurt om uw motor weer mooi te laten glimmen in de voorjaarszon. Belangrijk natuurlijk. Net zo belangrijk is onderhoud wanneer uw motor van stal komt. Ook als u niet zo vaak op de motor rijdt. Controleer uw motor op een aantal belangrijke punten voordat u er mee gaat toeren. We geven u graag een checklist.

Heeft u nog wel het juiste rijbewijs en verloopt deze niet tijdens uw aankomende vakantie?

Controleer en reinig zelf uw motor

  • Ververs de olie en de oliefilters wanneer de motor van stal komt.
  • Zorg dat u de accu van de motor aan een acculader zet voor u gaat rijden. Als de motor de hele winter in de stalling heeft gestaan kan de accu achteruit zijn gegaan. Ga met een goed opgeladen accu op weg.
  • Controleer de remvloeistof en koelvloeistof. Als de vloeistof te oud is, verliest het zijn werking.
  • Controleer de verlichting.
  • Controleer de bandenspanning. Met de juiste bandenspanning heeft u betere grip op de weg.
  • Controleer of de remmen nog soepel werken. Een haperende of vastzittende rem kan vervelende gevolgen hebben tijdens het rijden.
  • En last but not least: rij voorzichtig. Als u een poos niet op uw motor heeft gereden, is het raadzaam de eerste rit rustig aan te doen. Leer uw motor weer even kennen. Een open deur misschien, maar als motorrijder weten we dat het verleidelijk is om dat niet te doen. En dat is juist waar het zo vaak mis gaat.

Motorverzekering

Het A t/m Z pakket bevat een scherp geprijsde motorverzekering met uitstekende dekking en voorwaarden. Als u al polissen in dit pakket heeft, dan is het bijsluiten van uw motor binnen dit pakket waarschijnlijk zeer voordelig voor u! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Wat is gedekt in de motorverzekering?

Net als bij de auto is een WA-verzekering voor de motor verplicht. Controleer jaarlijks of u nog de meest voordelige motorverzekering heeft, de aanbiedingen veranderen nog wel eens. De WA-verzekering dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt, niet schade aan uw eigen motor. WA beperkt casco en WA casco (all risk) voorzien wel in een vergoeding voor de eigen motor. Waarbij WA casco de meest uitgebreide dekking geeft.

Op uw motorverzekering sluit u een schadeverzekering voor opzittenden bij, zodat u en uw passagier verzekerd zijn voor medische kosten of schade aan bagage als er iets gebeurt.

Is onze motorverzekering voor u de beste en goedkoopste motorverzekering? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Schade aan motor

De WA-verzekering van uw motor dekt geen schade aan uw eigen motor. De WA motorverzekering geeft alleen dekking voor schade toegebracht aan anderen. Alleen met een extra verzekering of extra dekking kunt u schade claimen aan uw eigen bijzondere bezit.

Rechtsbijstand verkeer

Heeft u een verzekering voor rechtsbijstand met verkeersdekking? Deze verzekering geeft u juridische hulp bij een aanrijding en conflicten over aan- en verkoop van uw voertuig. Als u een losse verzekering heeft (dus niet de dekking die u bij een productverzekering bijsluit) dan is deze geldig voor alle (verkeers)situaties en voertuigen: voet, fiets, auto, boot en caravan. Voor het gehele gezin en in heel Europa.

Met deze verzekering hoeft u bij een schade zelf geen discussie te voeren over wiens schuld het is, dat laat u over aan experts. Dat is met name bij geschillen met bekenden, of in het buitenland met andere toeristen, erg prettig!

Diefstalpreventie voor uw motor

Zelfs met de beste verzekering is het heel vervelend als u slachtoffer wordt van diefstal. Bovendien willen verzekeraars bij nalatigheid niet uitkeren. Let dus zelf goed op dat u het niet te gemakkelijk maakt. Gebruik een goed, gecertificeerd slot of alarm en zet uw motor het liefst achter gesloten deuren.

Wilt u meer weten of deze verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op via het formulier onder dit bericht.