Schade door kind aan auto

schade aan autoHoe kunt u zich het beste en ook nog goedkoop verzekeren tegen de financiële gevolgen van een schade door kind veroorzaakt of een van uw andere gezinsleden? Het antwoord op deze vraag is een aansprakelijkheidsverzekering. Ook wel een AVP genoemd. Vooral als u kinderen heeft, is dit verstandig. Wat dacht u van de kosten als uw kind met zijn fietsje tegen de geparkeerde auto van de buurman botst en flinke krassen maakt in de lak? Het zijn soms kleine ongelukjes die toch grote financiële gevolgen hebben, die u zelf niet kunt of wilt opvangen.

Wilt u weten hoe het zit bij schade door huisdieren? Lees dan Schade door huisdieren – is dat verzekerd?

Schade door kind onder de 14 jaar

Als ouder (of voogd) bent u verantwoordelijk voor de gedragingen van uw kind tot zij 14 jaar oud zijn. Dit houdt in dat een kind jonger dan 14 jaar niet aansprakelijk kan worden gesteld, maar de ouders (of voogd) wel. Dus als uw kind van 6 jaar oud besluit om de auto van de buren te wassen met een schuurspons, dan bent u aansprakelijk en zijn de financiële gevolgen voor uw rekening. Een aansprakelijkheidsverzekering helpt u door de schade voor u te regelen en te vergoeden.

Schade door kind ouder dan 14 jaar

Bij kinderen onder de 14 jaar zal de verzekeraar vaak de schade voor u vergoeden. Ook als de schade ‘expres’ wordt veroorzaakt. Als uw kind 15 jaar of ouder is en expres schade veroorzaakt, dan wordt dit niet vergoed. Schade door uw kinderen die ouder zijn dan 15 en die niet opzettelijk is veroorzaakt, wordt wel in behandeling genomen door de verzekeraar.

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering? Deze verzekering kunt u gemakkelijk toevoegen aan uw A t/m Z pakket. Neem contact met ons op als u een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten.