Ontslag, hoe maakt u er het beste van?

Uw bedrijf zet een reorganisatie in gang. U komt op straat te staan. Ter compensatie biedt uw werkgever u een ontslagvergoeding aan. Een bedrag waarmee u de eerste maanden wel door denkt te komen. Toch is het belangrijk de financiële consequenties van deze eenmalige uitkering onder ogen te zien. Het is namelijk goed mogelijk dat de Belastingdienst een groot deel van uw gouden handdruk opeist.

Als u individueel wordt ontslagen wordt de hoogte van uw ontslagvergoeding meestal bepaald door een kantonrechter. Het kan ook zo zijn dat uw werkgever u een schikking voorstelt.

Het is in uw belang zo vroeg mogelijk een deskundige in de arm te nemen. Is er sprake van collectief ontslag? Bestaat er een sociaal plan? Allemaal zaken waar een deskundige in thuis is. Zodat u zich kunt richten op de volgende stap in uw loopbaan.

Onze adviseurs hebben veel ervaring met ontslagvergoedingen. Wij kunnen u uitstekend helpen met het vaststellen van een redelijke ontslagvergoeding. Wij adviseren u over de hoogte en de wijze waarop de gouden handdruk moet worden uitgekeerd. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en uw wensen voor de toekomst.

Heeft u te maken met dreigend ontslag?

Neem alvast contact met ons op. Zo kunt u een hoop narigheid voorkomen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Persoonlijke kennismaking?

Eerste gesprek is voor onze rekening.

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.

    Deel deze pagina op Social Media